Servei de Recollida de Residus de l'Anoia

FAQS del Porta a porta

Preguntes freqüents dels nostres usuaris del Porta a Porta

 

Què hem de fer perquè ens recullin objectes voluminosos?

 

Podeu sol·licitar cita prèvia trucant al telèfon d’Anoiaverda 689.714.713, a l’extensió 1 (apartat de voluminosos) o bé emplenant el formulari que trobareu aquí a la nostra web. Passarem a buscar els objectes a la porta de casa vostra o al punt més proper possible (en el cas de les masies aillades). El servei de recollida de voluminosos és gratuït. NO es podrà efectuar la recollida de cap domicili sense haver realitzat la cita prèvia.

 

Quants objectes voluminosos es poden recollir per cada dia que demanem el servei?

 

5 objectes voluminosos els quals s’hauran d’informar en la petició de la cita prèvia, ja sigui via el formulari del web o via el telèfon d’Anoiaverda. Els objectes no comunicats no seran recollits pel servei.

 

Per a què serveixen les etiquetes de bolquers?

 

Els excrements dels animals, els bolquers i els residus sanitaris pertanyen a la fracció RESTA i preferentment s’han de lliurar amb el cubell de Resta. Donat que aquesta és de recollida quinzenal i la generació d’aquests residus pot ser elevada i freqüent, altrament podeu treure’ls qualsevol altre dia de recollida correctament identificats com a “Bolquers” amb les etiquetes que podeu recollir a les oficines d’atenció, en bossa de plàstic i sempre a sobre del cubell de la fracció que toqui aquell dia segons calendari.

 

Puc treure la saca de restes vegetals sense el cubell d’orgànica?

 

No. Tots els residus han d’anar sempre acompanyats del seu cubell corresponent, si no, NO es podrà efectuar la seva recollida.

 

Puc treure la bossa amb els residus sense el cubell?

 

D’igual manera, NO. Tots els residus han d’anar sempre acompanyat del seu cubell corresponent.

 

Què he de fer si se’m trenca un cubell o la saca de ràfia?

 

Adreçar-se a la oficina d’atenció del seu municipi, sempre aportant el cubell o la saca trencats i li proporcionarem un altre de nou. Pot consultar els horaris de les diferents oficines aquí mateix, dins de l’apartat del vostre municipi.

 

Es barregen els bolquers amb la resta de residus que recull el camió?

 

No, de cap manera. Els camions tenen un petit departament separat de la cabina principal destinat a les bosses de bolquers. D’aquesta manera, mai barregem dues fraccions diferents dins del mateix espai.

De tota manera, sempre hem d’intentar reduïr la generació de residus de forma innecessària; si podeu esperar al dia de recollida de la fracció Resta, estalviareu bosses de plàstic i etiquetes.

 

Què puc llençar a la deixalleria mòbil?

 

-Roba i calçat. Hi ha un espai habilitat per roba reutilitzable i un altre per roba no reutilitzable. Tot el tèxtil que pugui tenir un segon ús es cedeix a entitats socials i del Tercer Món.

-Oli vegetal i mineral (sempre dins d’un pot)

-Dissolvents

-Càpsules de cafè

-Piles

-Pintures i vernissos (plens, els buits poden anar a envasos sempre i quan portin senyalitzat el punt verd)

-Petits electrodomèstics

-Fluorescents i bombetes

-Tòners d’impressora i aparells d’informàtica

Tot i així, algunes de les boques de la deixalleria mòbil poden ser modificades en funció de les necessitats dels usuaris.

 

A quina hora ve la deixalleria mòbil al meu municipi?

 

Els dies que trobarà la deixalleria mòbil al seu municipi els pot consultar al calendari de recollida. Veureu el dibuix d’un camió i sota d’aquest la indicació d’on es troba cada dia. L’horari d’arribada és a les 14h del mig dia i es retirarà el següent dia a les 20h del vespre. Podeu consultar la ubicació exacta a la nostra web, dins de l’apartat del vostre municipi.

 

Si un residu de la deixalleria mòbil no hi cap pel forat, què haig de fer?

 

Els residus que tot i gestionar-se via la deixalleria mòbil pel seu volum no hi caben, cal gestionar-los com a residus voluminosos, sol·licitant una recollida al domicili amb cita prèvia. Deixar residus terra/costat de la deixalleria mòbil s’entedrà com abandonament de residus; fet sancionable.

 

Quantes bosses composables proporcioneu a l’any?

 

Pertoquen 8 rotllos de bosses per habitatge i any (l’any de la bossa és de maig a maig). Cada rotllo conté 20 unitats de bosses. Si per qualsevol motiu, feu curts, podeu assolir-les a qualsevol supermercat, assegurant-vos sempre que a l’etiqueta posi “bossa 100% compostable“.

 

Què vol dir si em deixen una etiqueta de bossa abandonada?

 

Vol dir que és una bossa que els nostres operaris han trobat sense poder identificar de qui és, probablement per que no anava acompanyada del cubell que tocava treure segons calendari. Recordar que tot residu que es deixa al porta a porta ha d’anar acompanyat del cubell que pertoqui per calendari, encara que aquest estigui buit.

 

Puc treure el cubell d’orgànica amb restes vegetals si no disposo de restes de menjar?

 

Sí. Recordar que si no disposeu de restes de menjar però sí de restes vegetals, sempre podeu aprofitar per omplir el cubell amb restes vegetals a granel (no cal la bossa compostable).

 

Què puc treure a la meva saca de ràfia de 80L?

 

Restes vegetals de mida petita, fulles, gespa i petites branques. Les restes de poda grossa (de diàmetre superior a un dit de la ma), de tipus llenyosa o sorres queden excloses.
A més a més, recordem que també podeu utilitzar la saca de ràfia per totes aquelles restes orgàniques de verdures que generen un espai molt voluminós, com les faves, les mongetes, etc amb la finalitat de no gastar les bosses compostables tan ràpidament.

 

Per a què serveixen els adhesius amb una emprempta digital vermella?

 

Els usuaris de segona residència de les urbanitzacions podreu disposar d’aquestes etiquetes “de caps de setmana”, pensades per a que els cubells no quedin al carrer quan no hi sou. Es poden demanar a les oficines del porta a porta i els operaris deixaran dins el jardí el cubell buit sempre i quan sigui possible. Aquesta etiqueta només és apte per a cubells de mida petita, queden exclosos els cubells de 120 litres.

 

Com puc comunicar-vos que he tingut una incidència?

 

Per qualsevol dubte o incidència podeu contactar-nos al 689. 714.713 de dilluns  a divendres de 9 a 14h i de 16 a 19h o al correu electrònic info@anoiaverda.cat (on també us atendrem el cap de setmana).

 

Puc treure el cubell petit reixat de l’orgànica si algun dia no en tinc prou com per omplir el gran?

 

No. El cubell d’orgànica petit que se us va donar és l’únic de tots els cubells que no ha de sortir mai al carrer. No podrem recollir-vos la fracció si no el treieu en el cubell específic del porta a porta.

 

Què he de fer quan canvio de vivenda o marxo a viure a un altre lloc?

Quan deixeu una vivenda, cal que deixeu també a aquesta el material que us haviem proporcionat, avisant sempre a Anoiaverda (via correu electrònic o telèfon) aquest tràmit. D’aquesta manera  les vostres dades deixaran d’estar associades al kit de cubells. Aquests quedaran per a ser usats per als futurs inquilins els quals hauran d’indicar a Anoiaverda les seves dades personals.

Un cop a la nova vivenda, caldrà que ens indiqueu l’adreça de la mateixa. Si ja disposa de material, no caldrà sol·licitar-ne de nou.

 

Per què Anoiaverda necessita les meves dades personals?

Tot el kit de cubells del porta a porta inclou un xip el qual el camió llegeix cada vegada que el recull. Amb aquestes dades l’equip d’Anoiaverda valida que el servei es dugui correctament, registra les incidències del servei i pot donar solucions personalitzades als usuaris. En contra del que pugui semblar, en cap cas és per per un ús fraudulent de les dades.

 

Si no tothom fa bé el porta a porta, per què tots paguem la mateixa taxa de residus?

En la majoria de serveis (llum, gas, mòbil, aigua, …) cada usuari paga segons el que consumeix, però en els residus això no passa i creiem que no és just. Hi ha varis sistemes per a que cada usuari pagui segons els residus que genera o si realitza el porta a porta o no. El registre de lectures dels xips del cubells permetrà en un futur proper poder aplicar taxes diferenciades, és a dir, que cada usuari pagui segons el seu comportament vers els residus, tot i seguint el principi ambiental de “qui contamina, paga”.